İngilizce öğrenmeyi kolaylaştıran 10 uygulama ve web sitesi

ingilizce öğrenmeyi kolaylaştıran uygulamalar ve web siteleri

Bir süredir bu yazıyı yazacağımı bildiğim için uygulamaları deniyor ve beğendiklerimi telefonumda saklıyordum. Bu süreçte fark ettim ki gerçekten piyasada çok fazla uygulama ve websitesi var ve eğer ben İngilizceyi yeni öğreniyor olsaydım kafam çok karışırdı. Bu yüzden bu listeyi olabildiği kadar kısa tutmaya çalışacağım ve genelde ücretsiz olanlardan bahsedeceğim ama eğer çok beğendiğiniz ve mutlaka buna da bakmalısınız dediğin bir uygulama veya site varsa lütfen aşağıya yorum olarak bırakın.

Duolingo

Duolingo adlı uygulamayı eminim duymuşsundur, hatta Duolingo o kadar başarılı oldu ki ona çok benzer uygulamalar hızla piyasaya sürüldü. Açık konuşmak gerekirse tek başına Duolingo’dan mucize beklemek çok fazla olur ama eğer İngilizce biliyorsan ama pratiğe ihtiyacın varsa veya şu an İngilizce öğreniyorsan ve hızlıca pratik yapmak istiyorsan, mutlaka Duolingo sana yardımcı olacaktır. Ben mesela şu an yıllardır kullanmadığım için unuttuğum İspanyolcam için kullanıyorum ve evet epey işime yarıyor ve unutmadan Duolingo tamamen ücretsiz olarak kullanılabiliyor.

EnglishCentral

EnglishCentral benim beğendiğim bir başka uygulama çünkü hem çoğu özelliği ücretsiz hem de dersleri videolar üzerinden anlatıyor. Üstelik İngilizceyi Akademik İngilizce, Sosyal İngilizce, İş İngilizcesi gibi kategorilere ayırdığı için istediğiniz kategoriye yönelmeniz mümkün.

Cambly

Cambly, belirli bir ücret karşılığında yabancı eğitmenlerle konuşma pratiği yapabileceğiniz bir uygulama. Ücretli olması bir dezavantaj ama satın alma sırasında bütçenizi kendiniz belirleyebilirsiniz.

Speaky

Speaky de Cambly’e benzer bir uygulama ve websitesine sahip ama Speaky’de konuşmuyor yazışıyorsunuz ve tamamen ücretsiz çünkü site dil alışverişi mantığına sahip. Yani siz biriyle Türkçe konuşuyorsunuz ve o da sizinle İngilizce konuşuyor, böylelikle iki taraf da kazançlı çıkıyor. Tabi ki bir güzel tarafı da eğer bu konuştuğunuz kişilerle arkadaş olursanız Skype üzerinden videolu da konuşabilirsiniz. Harika, değil mi?

Magoosh Vocabulary Builder & Vocabulary Flashcards

Eğer İngilizce düzeyiniz fena değilse ve TOEFL/IELTS gibi İngilizce yeterlilik sınavlarına hazırlanmak istiyorsanız Magoosh’un bu iki uygulaması kelime haznenizi geliştirmeniz için çok yardımcı olacaktır. Üstelik iki uygulama da oyunlarla kelime öğretirken hiçbir ücret talep etmiyor.

British Council LearnEnglish Podcasts

British Council’in aslında İngilizce öğrenmeye yönelik birden çok uygulaması var ama bence özellikle lise ve üniversite öğrencileri için en yararlı olabilecek uygulaması bu. Bu da yine ücretsiz bir uygulama ve bu uygulama aslında bir podcast. Podcast ne demek bilmeyenler olabilir, hemen anlatayım. Podcast, sesli dosyaların internet üzerinden paylaşılabildiği bir platform. Yani nasıl bloglarda yazı ve görsel paylaşabiliyorsak podcastlerde de sesli kayıtlar paylaşabiliyoruz ve takipçiler de podcastler üzerinden her biri farklı konular içeren bölümleri cep telefonlarına internet üzerinden indirip internetin olmadığı yerlerde bile dinleyebiliyorlar. Özellikle İngilizce öğrenenler için oluşturulmuş bu podcast ise hem dil seviyesiyle sizi yormayacak hem de konularıyla ilginizi çekecektir diye düşünüyorum. Kesinlikle denemeye değer!

Ted

Yine akademik İngilizce öğrenenler için en kıymetli kaynaklardan biri olan Ted.com ve TED uygulamasını bu listeye eklemeden edemezdim. Ted bilgilendirici ve ilham verici konuşmaların yapıldığı bir platform. Bu platformda İngilizce ve Türkçe alt yazılarla izleyebileceğiniz videolar ve İngilizce bir blog var. İlgi alanınıza göre muhteşem konuşmalar dinleyebilir ve hem İngilizce’ni hem de dünyaya bakış açınızı tek seferde geliştirebilirsiniz.

Sesli Sözlük

Sözlük konusunda da Google Translate’ten Tureng’e kadar bir çok alternatif var. Ben hepsini kullandım ama bence en iyisi Sesli Sözlük çünkü kelime çevirileri gayet isabetli. En iyisi diye bir iddiam yok ama beni hayal kırıklığına da hiç uğratmadı.

Youtube

Bu devirde Youtube’dan daha iyi İngilizce öğrenilebilecek bir kaynak düşünemiyorum. Her ilgi alanına göre harika kanallar var, yani ister futbol yorumcularını dinleyin ister makyaj kanallarını ama düzenli olarak takip ettiğiniz birkaç İngilizce konuşan kanal mutlaka olsun. 6 ay sonra farkı siz de göreceksiniz.

Lyricstraining

Lyricstraining.com benim en sevdiğim ve en eğlenceli site ve uygulamalardan. Mantığı ise şu, şarkı dinleyip aynı anda sözlerini seçtiğin zorluk seviyesinin hızına göre yazmaya çalışıyorsunuz. Hata yaptıkça puan kaybediyorsunuz, hata yapmadıkça da puan üstüne puan kazanıyorsunuz. Hem tek başınıza hem arkadaşlarınızla birlikle oynayabileceğiniz harika bir oyun. Ben çok ama çok seviyorum.

Eğer sizin de kullandığınız başka uygulama ve siteler varsa, aşağıya mutlaka yorum olarak bırakız.

İngilizce öğrenmek için daha fazlasını ise bu videoda bulabilirsiniz.

Sevgiler,

Ayça

13 YORUMLAR

  1. […] Diller: Bu başlık altında konuştuğunuz dilleri ve yeterlilik seviyenizi sertifika veya sınav skorunuzla beraber eklemeniz uygun olacaktır. Türkçe’yi anadil olarak belirtmenizde bir sakınca yok. İngilizce veya varsa başka bir dili yazdığınız zaman hangi seviyede olduğunuzu ve varsa sertifikanızı da mutlaka ekleyin. Şahsi tavsiyem ise eğer başlangıç düzeyinde İngilizce’ye sahipseniz ve başka hiçbir yabancı diliniz yoksa bu başlığı CV’nize eklememeniz. Hatta onun yerine direkt mezun olana kadar bu işi halletmeye bakın. Hadi bu konuda benden size ufak bir yardım: İngilizce öğrenmek için illa yurt dışına mı çıkmak gerek? ve İngilizce öğrenmeyi kolaylaştıran uygulamalar ve websiteleri […]

Yorumda Bulun!

Lütfen yorumunu girin!
Lütfen adınızı buraya girin